23. 7. 2020

Jaké vybavení mají v letovisku Máchovo jezero chatky

Asi není nikdo, kdo by netoužil jet alespoň jednou za rok na týden či dva někam na dovolenou. V závislosti na jeho zálibách a na zálibách rodiny se toto může uskutečnit v zimě, když je sníh a cílem jsou horská letoviska. Je to ideální způsob strávení dovolené pro vášnivé lyžaře či milovníky jiných zimních sportů.

soumrak u Máchova jezera

Mnohem populárnější jsou však dovolené letní, kdy se naopak vyráží za teplem, nejčastěji pak někam k vodě. Je celkem jedno, zda se jedná o moře či řeku, důležité je jen to, aby se v ní dalo koupat, či aby alespoň byly přístupné bazény. Cílem je se co nejvíce opálit a řádně si zadovádět v teplé vodě.

Není bez zajímavosti, že tento druhý typ je výrazně oblíbenější než ten zimní. Je to pravděpodobně tím, že jsme původem z Afriky, tedy teplomilný druh.

Tím, co se však ve všech případech řeší, je vybavení ubytovacího zařízení. Chceme předem vědět, zda je součástí elektřina či tekoucí voda, normou se nyní stává i dostupný wi-fi signál. Ovšem je třeba říct, že se to liší místo od místa, a leckde dokonce nabízejí několik variant.

Například najdeme v letovisku Máchovo jezero chatky, ale i stany. Záleží tedy na vás, co si vyberete. Jen mějte na paměti, že právě vybavení se u obou typů liší.

Stany sice nabízí více autentický zážitek, připomínající stanování z let minulých. Musíme se však smířit s tím, že budeme muset s největší pravděpodobností svítit baterkou a budeme muset chodit na veřejnou toaletu.

pohled na kopce a loděnici u Máchova jezera

Chatky Máchovo jezero na druhé straně nás poněkud odtrhují od přírody. Je sice pravda, že nabízí mnohem větší komfort, ale pokud chcete skutečně svým dětem poskytnout dovolenou, jakou jste zažívali kdysi vy, pak to asi není nejlepší způsob.

Nakonec tedy záleží na vkusu a možnostech každého z nás. Například pokud s námi jede člověk nějak pohybově postižený, pak nejspíš zvolíme chatku. Avšak stany rozhodně nezatracujte. Jsou totiž ideálním řešením pro milovníky dobrodružství!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup