19. 1. 2021

Nejlepší nástroje zdarma, která vám pomohou se SEO

Patříte mezi jedince, kteří si myslí, že SEO je pouze pro kouzelníky a nikdo jiný se v tom nevyzná? Máte trochu pravdu. Skutečně je mnohem lepší se svěřit do rukou odborníků, kteří velice dobře ví, jak SEO test online využít naplno a vytěžit z něj všechny cenné informace, díky kterým mohou znatelně vylepšit váš web.

Žena online práce

Optimalizace díky tomu bude mnohem efektivnější a výsledkem budou mnohem lepší pozice ve vyhledávání, vyšší návštěvnost i konverze. Existuje celkem pět kroků, které jednoduše musíte udělat, jinak se nikam nepohnete. Na co nikdy nesmíte zapomenout?

  1. Pomocí nástrojů dejte dohromady údaje o tom, co všechno nefunguje (odkazy, chybějící stránky, nesmyslně dlouhé titulky)

  2. Udělejte si analýzu trhu (jednoduchá analýza klíčových slov, ankety, prohlížení relevantních webů a diskuzí; jednoduše zjistěte, co lidé chtějí)

  3. Zamyslete se nad strategií

  4. Vytvořte odpovídající obsah (nebo ho svěřte zkušenému copywriterovi)

  5. Dejte o sobě vědět (rozešlete e-maily, buďte aktivní v diskuzích a na sociálních sítích)

Analýza test web

Rank Tracker

Jako první nástroj, který můžete používat k analýze webu a přitom nemusíte nic ukládat do tabulky, je Rant Tracker. Udělá za vás spoustu práce a přitom je zcela zdarma. Zajistíte si s ním základní analýzu klíčových slov a nabídne vám také alternativní možnosti. Zjistí pozice ve vyhledávačích a pomůže vám zjistit slabá místa z pohledu konkurence. Právě tato funkce je velmi cenná, protože se dozvíte, zda nemáte mezery v obsahu, linkbuildingu apod.

Vyzrajte nad technickými potížemi

Technické slabiny jsou častým důvodem, proč uživatelé z webu odcházejí. Nejčastěji se přitom jedná o pomalé načítání stránky. Všechny nedostatky můžete zdarma zjistit na platformách jako je Google PageSpeed Insights, Web page test, Pingdom nebo GT Metrix. Musíte si ovšem dávat pozor na to, zda používáte javascripty, máte zapnutou kompresi a obecně musíte myslet na to, jaké pluginy používáte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup