6. 5. 2023

Zabezpečte si svůj majetek

Samozřejmě je bezpečnostní zámek základním prvkem k zabezpečení vašeho majetku, domu či bytu. Také zesílené, vyplněné zárubně, bezpečnostní, zesílené dveře jsou už dnes, dá se do jisté míry říci, standardem. To platí. Také ale platí, že pokud má zloděj patřičné puzení a motivaci v podobě vysokého předpokládaného zisku, překoná všechno. Neexistuje nedobytný byt, nebo nedobytný dům.

zloděj v kukle

Je ale v našich silách zlodějům patřičně ztížit výkon jejich „profese“. To, že se zbytečně nikde nevychloubáme svým majetkem a cennostmi, které vlastníme je samozřejmostí. Ale znáte to. Pochlubíte se třeba na sociálních sítích svým životní stylem a už jste v hledáčku delikventů. Stačí mít na profilu fotky z golfových turnajů, ze zahraničních dovolených v zámoří či za oceánem a motivace pro zloděje je na světě.
sundavání pout

Ztížit práci zloději můžete i za pár korun.

Opravdu jen na pár korun vás vyjde systém, který bude, v době, kdy se budete bavit někde v přímořském baru, simulovat ve vašem bytě vaši přítomnost. Tu pustí televizi, tu zapne osvětlení v kuchyni či obýváku. Také může přehrát nějakou muziku. Zloději, na svůj lup nejdou nikdy na slepo. Vždy si o „ránu“ pečlivě plánují. Než jdou na věc, sbírají informace. A sledují svůj objekt zájmu. Když vidí, že se v bytě něco děje, většinou ztratí zájem.

Tyto systémy si můžete naprogramovat předem, případně je můžete ovládat pomocí telefonu, což je už dražší záležitost. Vyplatí se mít svůj majetek také zabezpečen nějakým poplachovým zařízením. Opět existuje levná varianta, že alarm pouze spustí za účelem vylekání pachatele kravál. Zloděj, pokud má pevné nervy a zkušenosti, alarm rozezná, vyhodnotí jeho nebezpečnost a zřejmě jej jen rozbije. Jiné to je, pokud si za poplatek zajistíte dozor nějaké bezpečnostní služby. Pokud alarm není zavčasu vypnut, vyšle k vašemu domu hlídku. Ta po zjištění, že jde o narušení objektu přivolá policii a snaží se pachateli zneškodnit ústup.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup